Web Proxy Script’lerin Karşılaştırılması ve Hosting kurulum yöntemleri.

Web Proxy Script’lerin Karşılaştırılması ve Hosting  kurulum yöntemleri.

Bu makalede web proxy script’lerin  ne olduğu ve özellikleri hakkında konuşacağım ve en popüler 5 web proxy script’lerini  karşılaştıracağız. Ayrıca kendinize ayıt bir web alanında, proxy script kurulum yöntemini anlatacağım.
yasal nedenlerden dolayı, ben sadece ücretsiz scriptler hakkında yazdım.

bizim için uygun olan proxy script seçenekleri genelde şunlardır: CGIProxy, Glype, PHProxy, Surrogafier ve Zelune.


  • CGIProxy 


 bu script James Marshall tarafından Perl tabanli bir scripttir. İlk sürümü 3 Ağustos 1998 tarihinde yayınlandı. çok eski scriptir ve webmaster’ler arasında çok popülerdir. Perl ile yazılmış olduğundan CGIProxy  script’in kodunu inceliye ve değişiklik yapılabilirirsiniz, bu script, (open source project) açık kaynak projesi  değildir, ücretsizdir, ve ticari script değildir.



Demo / Örnek

  • PHProxy


PHProxy Bir (open source project and is licensed under GPL) açık kaynak projesi olan ve GPL altında lisanslanmıştır. Abdullah Arif isimli bir program yazarı tarafından kodlaması yapılmıştır, ancak bu projeyi  7 Eylül 2007 tarihinde durdurdu  ve tüm haklarını (yanı sorumlulukları gibi) bıraktı. son sürümü (0.52b2)aslında oldukça popüler ve birçok webmaster tarafından kullanılmaktadır. Birkaç kişi tarafından bu projenin  devamı  iddia edilmesine rağmen, bugüne kadar hiçbir güncelleme yayınlanmamıştır.


  • Surrogafier proxy scripti
Bu script, PHProxy script’ine benzer ve sadece bir PHP dosyasından oluşur. Webmaster’ler arasında pek fazla popüler değildir. Script’in ilk sürümü 9 Ocak 2006 yılında yayınlandı, fakat 6 Mayıs 2006'dan beri güncellenme yapılmamıştır.
Surrogafier web proxy scripti, web hosting üzerinde nasıl kurulur?
Bu script, PHProxy script’ine benzer ve sadece bir PHP dosyasından oluşur. Webmaster’ler arasında pek fazla popüler değildir. Script’in ilk sürümü 9 Ocak 2006 yılında yayınlandı, fakat 6 Mayıs 2006'dan beri güncellenme yapılmamıştır.



  • Glype





Bu script webmaster’ler için popüler bir scriptir ve kullanması diğer scriptler gibi kolaydır, Ama bu scripti kullanmak için lisans gerekir .
Resmi web sitesi : http://www.glype.com
  • Zelune
Bu scrip PHP tabanlı bir scripttir. Ücretsizdir ama belirsiz lisans nedeniyle rağbet görmeyen bir script’tir. Ayrıca bu script hakkında kafa karıştırıcı 2 site mevcuttur : zelune.com ve zelune.net !

Sonuç olarak:  PHProxy ve CGIProxy  ticari siteler için ve Glype ve PHProxy normal webmaster’ler için uygundur. 

 

2 comments:

Amazon Prime Video Slots With Free Cases And Accessories
Amazon Prime Video Slots With Free Cases And babyliss pro nano titanium curling iron Accessories - Free Cases And Accessories. titanium tent stove 4.4.7. $18.99. Amazon Prime Video titanium tubing Slots With Free Cases And Accessories - Free Cases and Accessories titanium earrings - price of titanium Free

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More