Web proxy kullanmak için 5 neden :

Web proxy kullanmak için 5 neden :

 
 Bu makalede, web proxy kullanmak için en iyi 5 neden özetlenmiştir.
 Web proxy oldukça basittir. Yani Proxy, bilgisayarınızın ve gözatmak istediğiniz site arasında, bir aracı görevi görür. Hepsi bu kadar! 

İnsanlar esas olarak aşağıdaki 5 nedenlerleden dolayı web proxy kullanırlar:

  •    Bypass Engelleme:
 Bu engelleme hükümetinizin veya ISP'niz veya kuruluşunuz, hatta veliler tarafından yerleştirilmiş olabilir. Engellenen site veya içerik yaşınız ya da dini açıdan uygun değilse, niyeti iyi olabilir. Ama bazı ISP'ler veya kuruluşlar sadece bazı üçüncü taraf hizmetlere abone olup ve körü körüne siteleri blok ederler . Bu tür içeriklere erişmek için tek yol web proxy kullanmaktır.  ISP'niz ile tartışmak ve Engellenen siteleri beyaz listeye almalari genellikle sadece zaman kaybıdır.

  •     Anonim sörf :
 İnternet kullanıcıları kendi gizlilik hakkında daha fazla bilgi ve daha fazla endişe duyuyorlar. Mesela eğer bir ilan sizin hakkınızda çıkarsa ve sizin mahalle olay yeri ise ve rota sizin evinizden olay yerine kadar gösterilmiş ise, Korkmazmısınız? Elbette! Bu biraz abartılı olabilir, ama bu zaten bazı reklam şirketleri için mümkündür. Onlar sizin konumunuzu, cinsiyetiniz, eğitiminiz, evlilik, gelirinizi ve hatta muhtemelen pantolon rengininizi biliyor olabilirler. Webmasterler genelde böyle bilgileri toplamazlar, ama reklam veya ilan şirketleri bu tür bilgileri kesinlikle ellerinden geldiği  kadar toplarlarlar. İşte bu tür bilgileri gizli tutmak için Web proxy kullanılır ,Ama Unutmayın ki bu yalnızca kısmen sorunu çözecektir, çünkü web proxy'lerde  reklam ve ilan olabilir.
 
  • İşyerinde Güvenli bir şekilde sanal ortamda gezmek va taramak :
 Bazen çalıştığınız yerde, sizin tarafından ziyaret edilen siteleri, IT departmanı tarafından bilinmesini istemezsiniz . bazı Siteler bloke edilmemelerine rağmen kaydedilir ve bazen kişiye sorun çıkartabilir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için proxy kullanabiliriz.

  •     içeriklere erişim sizin yaşadığınız bölge için mevcut değildir .  
Açgözlü içerikler! (film, müzik gibi siteler...) daha fazla kâr elde etmek için, siteye erişimi sadece bazı ülkelere açık tutarlar ve diğer ülkelerin İP'sini bloke ederler. örneğin, Bir Amerikan TV programı izlemek istiyorsanız  ve  bir Asya ülkesinden siteye girdiyseniz, site sizi bloke edebilir. bu sorunu ortadan kaldırmak için proxy veya VPN (virtual private network) kullanabilisiniz.
 

  •     Hükümete karşıt faaliyetler.
 Arap ülkelerinde Bahar devrimi internet sayesinde bu kadar güç kazandı. Bazı ülkelerde örneğin Çin ve İran'da internet kontrolu çok sıkı bir şekilde yapılır ve devrimciler genelde sanal ortamda gizliliklerini korumak için proxy'den yararlanırlar.  Aslında,  web proxy ile gizleyebileceğiniz biligiler  sınırlıdır. Tüm ülkeler web proxy üzerinden gelen trafiği izlemek için çok gelişmiş teknolojilere sahiptirler. Proxy leri çok uzun süreli kullanmamak ve sürekli değiştirmek gerekir.

0 comments:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More